Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
20.07.2011  

Psihosocialna rehabilitacija libijskih mladostnikov v Sloveniji končana

Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in v sodelovanju Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu z Uradom predsednika Republike, slovenskimi in egiptovskimi podjetji, Arabsko ligo, Libijskem komitejem za humanitarno pomoč ter Mednarodno ustanovo - fundacijo za razminiranje in pomoč žrtvam min (ITF) je bil v času od 3. do 16. julija izveden projekt psihosocialne rehabilitacije za skupino 7 libijskih mladostnikov.

 

Libijski mladostniki so v slovenskem gorskem zdravilišču v Zrečah in na Rogli sodelovali v mladinskem taboru in se udeležili interaktivnih delavnic in socialnih iger. Otroci so se učili timskega sodelovanja, spoprijemanja s stresom, sproščanja, neverbalne komunikacije in skupinske integracije ter krepitve samopodobe. Skupina mladostnikov je bila ob povratku v Egipt, kljub skrbi v zvezi z dogajanjem v njihovi domovini vesela, sproščena, zadovoljna in polna izrazito pozitivnih vtisov.

 

S strani udeležencev in Libijskega komiteja za humanitarno pomoč (»Libyan Committee for Humanitarian Aid and Relief«) je bila izražena iskrena hvaležnost Sloveniji za realizacijo projekta (v nadaljevanju).

 

**************************************************************

Dear Dr. Robert,

On behalf of NTC & the Libyan people, I would like to express sincere gratitude and appreciation for your Excellency’s great help in taking Libyan children for rehabilitation in Slovenia, my understanding is that the Slovenian people and government have welcomed them with warm hearts, and that the program was very successful. Please stay assured that the effect you have had on these children will change their life into a brighter future, and that the Libyan people will not forget those who have helped them during this crisis.

Thanks & Regards,

Ahmed Ben-Mussa

LCHR Coordinator, www.libyanaid.org

***************************************************************