Veleposlaništvo RS Kairo /

Drage obiskovalke in obiskovalci spletne strani Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu!

Dobrodošli na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kairu je poleg Egipta pristojno za Jordanijo, Katar, Kuvajt, Oman, Saudovo Arabijo in Ligo arabskih držav. 

Na spletni strani najdete tudi koristne povezave in informacije o dogajanju v Sloveniji.

Za dodatne informacije in pojasnila smo dosegljivi:

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kairu
21 Soliman Abaza Str.
12311 Mohandessin
Kairo, Egipt

Telefon: (+) 20 2 3749 8171
Faks: (+) 20 2 3749 7141 
E-pošta: sloembassy.cairo(at)gov.si
Dežurna številka za nujne primere državljanov RS in EU zunaj delovnega časa veleposlaništva: (+) 20 122 566 5004 

Novice Ministrstva za zunanje zadeve RS


Omejitve pri izvajanju konzularne dejavnosti Veleposlaništva RS v Kairu (epidemija COVID-19)

Zaradi epidemije COVID-19 je z dnem 15.03.2020 prišlo do sprememb v poslovanju Veleposlaništva RS v Kairu in do omejitev poslovanja konzularnega oddelka veleposlaništva. Razen nujnih konzularnih postopkov za slovenske državljane so bile dejavnosti konzularnega oddelka ustavljene.

Z dnem 01.05.2020 smo ponovno delno vzpostavili konzularno dejavnost, saj smo poleg reševanja nujnih in neodložljivih konzularnih primerov slovenskih državljanov pričeli z nudenjem dodatnih storitev kot so sprejem vlog za potne liste in osebne izkaznice, katerih veljavnost je že potekla ali poteče v prihodnjih 3 mesecih; overjanje javnih listin; overjanje podpisov na zasebnih listinah v nujnih primerih; ter vročanje kartic dovoljenj za prebivanje.

 

V nadaljevanju smo postopoma dodatno razširili nabor konzularnih opravil, tako da trenutno za slovenske državljane nudimo vse konzularne storitve, za tuje državljane pa izvajamo opravila, ki praviloma niso neposredno vezana na potovanje oziroma vstop tujca v Republiko Slovenijo.

Uradnih ur konzularnega oddelka do nadaljnjega še ne bo.

Pri vseh konzularnih storitvah ostaja dostop do prostorov veleposlaništva omejen in poteka izključno po predhodnem naročilu na telefonsko številko +20 2 37498171 ali prek elektronske pošte sloembassy.cairo(at)gov.si, pri čemer se lahko kot pogoj za dodelitev termina zahteva vnaprejšnja predložitev skenirane dokumentacije. Pri izvajanju storitev bomo v največji možni meri poskušali upoštevati želje strank glede časovne izvedbe storitve. 

 

Omejitve konzularnega poslovanja, ki ostajajo v veljavi, so:

1. VIZUMSKI POSTOPKI: vizumsko poslovanje za krakoročno bivanje (šengenski vizum C) ostaja ustavljeno vse do sprejetja skupne odločitve držav članic EU o ponovni vzpostavitvi vizumskega poslovanja.

V dokumentirano izjemnih primerih (predvsem tisti, kjer je z ustreznim dokumentom pristojnega ministrstva izkazan nacionalni interes) veleposlaništvo vizumsko vlogo lahko sprejme, a le pod dodatnima pogojema, da stranka predloži letalsko karto, s katero dokazuje, da lahko v roku 15 dni od izdaje vizuma pripotuje in vstopi v Slovenijo, kot tudi dokaz, da se lahko do izteka vizuma vrne v matično državo. Morebitna izdaja vizuma ne zagotavlja, da bo imetniku avtomatično odobren vstop v EU in v Republiko Slovenijo, o tem namreč odločajo pristojni organi (mejna policija). 

Tujim državljanom, ki bi želeli vložiti vizumsko vlogo za kratkoročni vizum C (šengenski vizum) pri katerem izmed diplomatskih in konzularnih predstavništev držav članic šengenskega območja, ki skladno s sporazumi o zastopanju izvajajo vizumske postopke v imenu Republike Slovenije (n.pr. v drugih afriških državah), dodatno sporočamo, da izvajanje teh sporazumov do nadaljnjega ostaja suspendirano.

2. POSTOPKI ZA DOVOLJENJA ZA PREBIVANJE: od 02.07.2020 izvajamo vse postopke, z izjemo intervjujev prosilcev, za katere zaprosi upravna enota. Za izvedbo intervjujev trenutno še ni mogoče dobiti termina, v kolikor prosilec ne prihaja iz države, ki je na zelenem seznamu Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije.

3. POSTOPKI ZA NACIONALNI VIZUM D: od 17.07.2020 izvajamo vse postopke za vizumsko poslovanje za dolgoročno bivanje (nacionalni vizum D), z izjemo intervjujev prosilcev. Za izvedbo intervjujev trenutno še ni mogoče dobiti termina, v kolikor prosilec ne prihaja iz države, ki je na zelenem seznamu Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije.

 

V nujnih primerih je slovenskim državljanom 24 ur dnevno na voljo dežurna številka veleposlaništva +20 122 566 5004.

Vse omejitve v konzularnem poslovanju veleposlaništva so uveljavljene zaradi doseganja dveh temeljnih ciljev - zmanjšanja možnosti širjenja in prenosa epidemije koronavirusa COVID-19 v Republiko Slovenijo ter preprečevanja možnosti okužbe uslužbencev.

Cenjenim strankam se za razumevanje zahvaljujemo!

 

 

Novice

20.09.2020  

Prehajanje državne meje - COVID19

Države akreditacije Veleposlaništva RS v Kairu (Egipt, Jordanija, Katar, Kuvajt, Oman, Saudova...


22.05.2020  

Dan slovenske diplomacije

22. maj je Dan slovenske diplomacije, dan, ko se spominjamo včlanitve Slovenije v Organizacijo...


02.02.2020  

Spremembe pravil izdajanja schengenskih vizumov

2. februarja 2020 v veljavo stopi sprememba Vizumskega zakonika (Uredba (ES) 810/2009). Posledično...


Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kairu

21 Soliman Abaza St.
Mohandessin
Kairo, Egipt 

T: (+) 20 2 3749 8171
F: (+) 20 2 3749 7141
E: sloembassy.cairo(at)gov.si

Twitter MZZRS

Napovednik

27.05.2019  

Poslovni forum pobude Tri morja (3SI)

Drugi poslovni forum pobude Tri morja (3SI), ki ga gosti predsednik vlade Republike...